Horus

Hoe het begon

Eind jaren 90 begon Thijs Blanckaert zijn eerste raps te schrijven beinvloed door de cassettes die zijn zus meebracht van school en daarna door Amerikaanse MC’s die hij toen op TV zag. Eerst was het om de tijd te verdrijven op woensdag en zaterdagnamiddagen maar al gauw werd de hobby een passie die hem niet meer los liet.

De beginjaren

Hij begon steeds meer en meer hip hop te beluisteren en ging zelf op zoek naar alles wat met hip hop te maken heeft aangezien het aanbod in Belgie heel beperkt was toen. In die periode richtte hij samen met enkele lokale vrienden uit De Panne en omstreken zijn eerste groep op ‘Influenza’. Groepsleden kwamen en gingen en enkele jaren na Influenza werd een nieuwe groep opgericht: ‘Writers Of The Lost Art’. De groep nam deel aan enkele wedstrijden en bereikten onder meer de finale van Westtalent, Kunstbende en Verse Vis. Maar ook deze groep mocht niet blijven bestaan en Horus voegde zich daarna toe bij Dope Shit, een collectief rond producer en DJ Doper waarmee hij al die tijd gewerkt had in de andere groepen. Ze waren als het ware de Wu-Tang Clan van de Westkust. 1 album werd gereleased: Dope Shit Volume 1, een lokaal succes.

Overgangsfase

Horus was echter de enige engelstalige rapper in het collectief en begon de drang te voelen om solonummers te maken. Door omstandigheden en artistieke meningsverschillen duurde het echter ook deze keer niet lang voor het collectief uiteen viel en Horus’ solocarrière was helemaal gelanceerd.

The fly Fleming

In 2003 releaste hij z’n eerste solo album ‘The God’ en in 2007 de maxi ‘So Divine’. In 2009 verschijnt ‘A Different World: The Fly Fleming’ met slechts 1 Vlaamse productie op, voor de rest deed hij beroep op Amerikaanse producers. Het album werd opgenomen door Pita in Mechelen. De clip voor ‘Spread My Wings’ werd op TMF gespeeld en bereikte de 28ste plaats in de Puur Belgisch chart op Jim TV. ‘I Once Loved A Woman’ met de franse funk zanger Larry B werd een jaar lang op de lokale radio van De Panne, Costa fm gedraaid.

Unlock Your Mind

Sinds juni 2010 werkt Horus met Ray Blaze, een nigeriaanse singer/songwriter/producer die hij ontmoette op een optreden in Gent. Unlock Your Mind is het resultaat die vanaf nu te beluisteren en te koop is op Bandcamp, iTunes en Amazon. De eerste single ‘Feelin’ So Fly’ met Larry B en Elo-D wordt al op Costa FM gedraaid en een videoclip is in de maak. Op 22 augustus stonden Horus en Ray Blaze voor het eerst samen op het podium op de zeedijk van De Panne naar aanleiding van de viering van 100 jaar De Panne en de release van Unlock Your Mind. De reacties waren unaniem: het is alsof ze al jaren samen werken.

To be continued…

Je kan meer info en media van Horus vinden op:

www.hiphophorus.be

www.horus8660.bandcamp.com

http://vi.be/horus8660

Of via Facebook: Forus the fly Fleming

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s